tiistai 31. tammikuuta 2012

Moving day!

Nyt on muutto ohi ja kirjottelen tätä uudesta kämpästä. Aika säätöä tietysti ollu mutta kyllähän se sit taas palkitsee. Viime viikolla kolmeen otteeseen kävi ihmisiä kattelemassa vanhaa kämppää ja menin pari kertaa kesken työpäivänki availemaan vuokraisännälle ovia ja vahtimaan kierrosta. Pakkaus- ja siivousrumba jätettiin nätisti viimeiselle päivälle, eli eiliselle.

Eilinen oli muutenkin suhteellisen täyteen pakattu päivä, aamulla klo 09.00 mentiin uudelle asunnolle tekemään "inventory check" eli kattelemaan vuokraisännän kanssa että mitä tavaroita tästä sisustetusta kämpästä löytyy muuttaessamme ja allekirjoittamassa lappu että näin tosiaan on ollut. Tämän jälkeen syötiin pikainen aamupala/lounas kotona ja ruvettiin pakkaamaan ja siivoamaan. Heräsi ihmetys että mistä tätä tavaraa on taas tullut, puoli vuotta sitten kun tänne muutettiin oli molemmilla vaan yhdet matkalaukut ja käsimatkatavarat. Pakatessa vierähtikin sitten aikaa aika hyvin ja illan hämärtyessä päätimme jättää pienimmät loppusilaukset tälle päivälle. Mentiin Amigosiin syömään illallista ja siitä muutamille drinkeille ulos juhlistamaan lähes loppuun tehtyä pakkausta ja muuttoa. Nukkumaan mentiin kuitenkin suhteellisen ajoissa, kun tänään oli taas melko aikainen herätys.

Tavarakasa. Kuvanottovaiheessa muutama suurin oli jo viety uudelle asunnolle.
Tänään oli tosiaan tapaaminen vuokraisännän kanssa ja avaintenluovutus kymmeneltä aamulla. Heräsin itse joskus yhdeksän maissa, Laura oli jo noussut aiemmin. Silti tuli kiire ja tultiinkin loppupeleissä tyylikkäät 10 minuuttia myöhässä, tosin myös vuokraisäntä oli myöhässä joten oikeastaan tultiin juuri sopivaan aikaan eikä jouduttu itse odottelemaan. Avaintenluovutuksen jälkeen alkoi tietysti itse muuttaminen. Asuntovälittäjämme lupautui heittämään meidät autollaan vanhalle kämpälle, ottamaan sen pienen auton täydeltä tavaraa kyytiin ja viemään meidät takaisin tavaroiden kanssa uudelle. Tämä oli erittäin positiivinen yllätys, sillä alunperin oltiin mietitty että pitää varmaan taksilla suhata tuota väliä parikin kertaa, kun ei oikeasti vaan mahdu tavarat yhteen autolastilliseen. Näin saatiin siis välittäjän pikkuauto täyteen tavaraa ja usko yhteen taksikeikkaan vahvistui. Ylläoleva kuva on otettu nimenomaan tämän ensimmäisen lastin jälkeen, eli tavaraa tosiaan oli enemmän. Mistä se kaikki on ilmestynyt? Tähän väliin huomautus että siivouksessa tuli myös kolme jätesäkillistä roskaa, tarpeettomia papereita, rikkinäisiä tavaroita ja vaatteita yms..

Loput tavarat vietiin siis tosiaan sitten Dial-A-Cab -taksifirman lontootyylisellä taksilla. Tällöinkin jouduttiin istumaan melkein jalat suussa ja enempää ei juuri olisi mahtunutkaan kyseiseen taksiin. Tämä huvi kustansi kuusi euroa, eli suhteellisen edullisesti kuitenkin saatiin tavarat siirrettyä. Ihan muutamia juttuja jäi vielä vanhaan kämppään, jotka noukitaan iltakävelyllä mukaan kun käydään vielä siellä, jättämässä avaimet ja heittämässä aikaisemmin mainitut kolme jätesäkillistä kadulle odottamaan huomisen aamun roskiennoutoa.

Nyt on muutto kuitenkin suurimmilta osin ohi, tavarat on purettu ja laitettu paikoilleen ja asetuttu taloksi, Laura kokkaa parhaillaan aurajuusto-pekoni-jauhelihapihvejä ja iloitsee uudesta keittiöstä. Kyllä on hyvä fiilis. Avasin tämän kunniaksi kaljan ja illemmalla korkataan shampanjapullo jonka sain joulun tienoilla työpaikaltani ja jota on säästelty nimenomaan jotain erikoistapausta varten. Tämä on sellainen. Myös kylpyammeen ajattelimme koeajaa heti. Nyt kuitenkin siihen asiaan mitä on erityisesti ruinattu - eli kuviin uudesta kämpästä. Sukulaiset pommittaa Facebookissa viesteillä (terveisiä äidille!) että kuvia esille joten pakkohan se oli muutama napata. Tässä ne nyt on.

Keittiö. Sisältää jostain kivestä muotoillun baaritiskiosuuden ja muut välttämättömyydet.
Olkkari. Tummanruskea nahkadivaani ja 42'' Philips takaa viihtyvyyden. Sekä PS3.
Makuuhuoneen walk-in-wardrobe. Siis vaatekaappi johon mahtuu itsekin sisälle.

Makuuhuoneen sänky. Takana parvekkeen toinen ovi.
Kylpyhuoneen lavuaari. Määrällisesti Lauralla tuossa oikealla hieman enemmän kosmetiikkatuotteita.
Parveke. Tuossa alapuolella kasvaa ihan oikea palmu, eli aamutupakkaa poltellessa voi sen tehdä sekä palmun alla että yllä.

Sellanen. Kuvat nyt ei tietenkään kata kaikkea, kamera on tavallinen pokkari eikä näytä tarkasti yksityiskohtia yms, mutta eiköhän noista perusidean saa. Katellaan jos myöhemmin laittaa vielä lisää kuvia mikäli kysyntää on. Tämä postaus oli kuitenkin tässä, nyt aion siirtyä kaljan nauttimiseen, ruoan valmistumisen odotteluun ja pikkuhiljaa virittäydytään Lauran kanssa omiin privaattitupareihimme. Katellaan taas!

3 kommenttia:

  1. Tervehdys! Löysin blogiisi pallontallaajien sivuilta, kun alunperin löysin vuoden takaisen topiccisi Espanjaan lähdöstä. Ei taida kaduttaa, että lähdit matkaan? :) Sitä ajattelin kysäistä, että minkälaiset vuokrahinnat Maltalla on? Kalliimpaa/halvempaa kuin Suomessa? Paljonko esim. kaksioiden vuokra on about? On muuten hieno asunto teillä ainakin kuvien perusteella... :)

    t. Niina

    VastaaPoista
  2. Moi! Ei tosiaan kaduta kyllä yhtään, päinvastoin! Vuokrahinnat Maltalla yleisestiottaen on reilusti halvemmat kun Suomessa. Me asumme Maltan ydinalueella joka on kesäisin turistien kansoittamaa ja josta löytyy hotelleja, baareja, ravintoloita, kauppakeskuksia, merkkivaateliikkeitä sekä kaikki normaalit palvelut läheltä. Voisi verrata siis esimerkiksi Helsingin keskustaan. Tältä alueelta edellinen kaksio jossa asuimme kustansi 420e/kk. Keskisaarelta ja saaren toiselta puolelta löytyy sitten vielä huomattavasti halvempia kämppiä. Tarjontaa on reilusti enemmän kuin kysyntää. :)

    VastaaPoista